Workshops

Benieuwd wat we allemaal kunnen doen? Lees het hieronder.
Met regelmaat plannen we workshops op zaterdagmiddagen in. Hou onze agenda in de gaten.


Makey Makey
workshop

Makey Makey is een uitvinderskit voor in de 21e eeuw! Verander alledaagse dingen in ‘Touchpads’ en gebruik ze om je computer aan te sturen! Koppel een banaan aan de computer. Maak een piano van aluminiumfolie en een echt werkende gamepad van klei.
7 tot 12 jaar


Lego Mindstorms
workshop

Lijkt het je leuk om met Lego te spelen, maar ook met techniek. Wil je kennismaken met Lego Mindstorms. We gaan aan de slag met de robot, en leren hem om stap voor stap te programmeren. Lukt het jouw, om hem volledig zelfrijdend te maken?
8 tot 12 jaar


Arduino
workshop

Wil je kennismaken met elektrotechniek én programmeren! Arduino is een stukje hardware waarmee je met simpele acties (druk op een knop, licht op een sensor) andere dingen in gang kan zetten zoals b.v. het draaien van een motor of branden van een LED lampje. Je kan daarmee allerlei gave projecten maken of je bedenkt natuurlijk zelf iets!
9 tot 12 jaar


Scratch
workshop

Altijd al willen weten hoe je een game maakt. Met Scratch leer je hoe je een spel stap voor stap kunt bouwen. Hoe maak je levels? Hoe hou je de scores bij? Hoe werkt ‘Game over’? Kunnen jullie ook met z’n tweeën tegelijk spelen?
vanaf 10 jaar


mBot
workshop

Dit is echt een stoere robot: de mBot. Deze moet je eerst nog wel zelf in elkaar zetten. Daarna kan hem programmeren en van alles laten doen. Je kan het zo gek niet bedenken. Zelfs een potje voetbal? Ja, zelfs een potje voetbal!
vanaf 10 jaar


Bibberbeestjes maken

Bibberbeestjes zijn grappige, zelfgemaakte mini robotjes. Gemaakt van allerlei technische onderdelen. In deze workshop ga je zelf het bibberbeestje in elkaar zetten, zelf schroeven en knippen en ze daarna kan je ze mooi versieren. En deze mag je natuurlijk na afloop mee naar huis nemen.
vanaf 7/8 jaar


Dash & Dot
workshop

Dash & Dot zijn twee robots die het prima met elkaar kunnen vinden. Tijdens deze workshop leer je door met eenvoudige programmeerblokjes in de juiste volgorde te zetten hoe je deze robot kunt besturen en te laten reageren op signalen. Wist je dat je Dash ook door je stem kan besturen?
vanaf 8 jaar


Micro:bit
workshop

De Micro:bit is een eenvoudige maar complete computer. Met een klein beetje hulp ga je al snel echt programmeren. Je kunt de micro:bit allerlei opdrachten geven met echte computertaal. Je maakt een naamkaartje, een dobbelsteen, een spelletje steen papier schaar en stuur je berichten naar een andere Micro:bit zoals een WhatsApp-bericht, inclusief je eigen telefoonnummer. Wie kan er nou op school zeggen dat hij/zij al computers programmeert?
vanaf 9 jaar


Paas eieren versieren
workshop

Paaseieren schilderen saai? Echt niet. Wij maken er een feestje van. Je maakt hier een heuse robot van Lego Mindstorms die voor jou je paaseieren gaat versieren. Super toch?
vanaf 8 jaar


Ozobot
workshop

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van Ozobot. Dit robotje van nog geen 3 centimeter in diameter brengt leven in de Techniek & Wetenschap. Programmeer Ozobot door middel van lijnen en kleurcodes, of digitaal met Ozoblockly.
vanaf 6 jaar


Scratch
cursus

Wil jij je eigen spellen kunnen bouwen? Dat kan met scratch. Stap voor stap leren we je in 8 lessen hoe je een spel kan bouwen met scratch. Hoe kan ik mijn poppetjes ontwerpen? Hoe maak ik meerdere levels? Achtergronden? Alles komt aan bod tijdens deze cursus Scratch
vanaf 10 jaar


Interesse
Lijkt een van deze workshops je leuk? We verzorgen deze workshops ook op locatie, bijvoorbeeld op diverse kinderopvang en scholen. Neem hiervoor contact met ons op.