Programmeren in Scratch (8 weken)

Details
Datum:

19 november

Tijd:

14:45 - 16:00

Categorie:

All, Poeldijk, Scratch

Organisator

Tech4Kids

Email: info@tech4kids.nl Phone: 0174352129
Locatie

KBS De Pionier

Levensboom 8

Blaricum, Nederland, 1261 MX

Programmeren in Scratch (8 weken)

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: “Kinderen moeten leren programmeren.” en “Programmeren is de toekomst.” In de toekomst zullen we steeds vaker met programmeren in aanraking komen. Er gaan steeds meer processen via de computer. En dan is het natuurlijk handig als je hier wat vanaf weet. Dat je weet hoe een computerprogramma ongeveer in elkaar zit.

En denk je dat je programmeur wilt worden? Dan is het natuurlijk helemaal handig om al jong de beginselen van programmeren te leren. Ook Mark Zuckerburg en Bill Gates begonnen al jong 🙂

Maar ook als je geen programmeur wordt is de kans groot dat je met programmeurs in aanraking komt bij je werk. Wat je leert bij programmeren is om logisch te denken. Dat is eigenlijk de basis.

Scratch

Scratch is een programmeertaal die speciaal is ontwikkeld voor kinderen.

Het werkt niet met tekst maar met gekleurde blokken. Deze gekleurde blokken kan je als legostenen op elkaar stapelen. Als je dit op de goede manier doet, de goede blokjes op de juiste plaats zet, kan je je eigen games maken. Je leert zo de beginselen van het programmeren. Je leert logisch nadenken. Wat moet eerst, wat daarna en wat daarna. Zodat er gebeurt wat je wilt dat er gebeurt. Omdat Scratch zo eenvoudig is om te leren hebben we bij Tech4Kids voor deze taal gekozen.

Cursus

Dit is een 8-weekse cursus. Dat betekent dat je 8 weken achter elkaar de lessen komt volgen. Deze lessen zullen op onze locatie in Blaricum plaatsvinden, waarbij een docent aanwezig zal zijn om je te helpen. Tijdens deze lessen ga je aan de slag met het leren van scratch. Je krijgt een mooi werkboek, en toegang tot onze website waar filmpjes en uitleg is opgenomen.

Na 8 weken kan je dan in scratch je eerste game bouwen. Hoe cool is dat !

Data (14.45 – 16:00)

Donderdagmiddag 19 november 2020

Dinsdagmiddag 1 december 2020

Donderdagmiddag 10 december 2020

Donderdagmiddag 17 december 2020

Donderdagmiddag 7 januari 2020

Donderdagmiddag 14 januari 2020

Donderdagmiddag 21 januari 2020

Mocht je 1 of meerdere middagen niet kunnen. Geen probleem, dan kijken we samen met je ouders hoe we dit op kunnen lossen.

Locatie is op school KBS De Pionier