Programmeren in Scratch (8 weken)

Rogier Ammerlaan

Programmeren in Scratch (8 weken)

166 166 people viewed this event.
125

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: “Kinderen moeten leren programmeren.” en “Programmeren is de toekomst.” In de toekomst zullen we steeds vaker met programmeren in aanraking komen. Er gaan steeds meer processen via de computer. En dan is het natuurlijk handig als je hier wat vanaf weet. Dat je weet hoe een computerprogramma ongeveer in elkaar zit.

En denk je dat je programmeur wilt worden? Dan is het natuurlijk helemaal handig om al jong de beginselen van programmeren te leren. Ook Mark Zuckerburg en Bill Gates begonnen al jong 🙂

Maar ook als je geen programmeur wordt is de kans groot dat je met programmeurs in aanraking komt bij je werk. Wat je leert bij programmeren is om logisch te denken. Dat is eigenlijk de basis.

Scratch

Scratch is een programmeertaal die speciaal is ontwikkeld voor kinderen.
Het werkt niet met tekst maar met gekleurde blokken. Deze gekleurde blokken kan je als legostenen op elkaar stapelen. Als je dit op de goede manier doet, de goede blokjes op de juiste plaats zet, kan je je eigen games maken. Je leert zo de beginselen van het programmeren. Je leert logisch nadenken. Wat moet eerst, wat daarna en wat daarna. Zodat er gebeurt wat je wilt dat er gebeurt. Omdat Scratch zo eenvoudig is om te leren hebben we bij Tech4Kids voor deze taal gekozen.

Cursus

Dit is een 8-weekse cursus. Dat betekent dat je 8 weken achter elkaar de lessen komt volgen bij ons op de locatie. Tijdens deze lessen ga je aan de slag met het leren van scratch. Je krijgt een mooi werkboek, en toegang tot onze website waar filmpjes en uitleg is opgenomen.

Na 8 weken kan je dan in scratch je eerste game bouwen. Hoe cool is dat !

Data

  • Zaterdag 19 september
  • Zaterdag 26 september
  • Zaterdag 3 oktober
  • Zaterdag 10 oktober
  • Herfstvakantie
  • Zaterdag 24 oktober
  • Zaterdag 31 oktober
  • Zaterdag 7 november
  • Zaterdag 14 november

Extra informatie

To register for this event email your details to info@tech4kids.nl

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en Tijd

19-09-2020
13:00
tot
14:30
 

Locatie

Turfschipper 49, Turfshipper 49, Wateringen
 

Venue

Tech4Kids Campus Wateringen

Delen