Klassikale Typeles

Datum/Tijd
1 april 2019
15:30 - 16:15

Locatie
Turfschipper 49
2292 JC Wateringen


Blind leren typen is niet alleen leuk, maar ook heel erg handig. Als kinderen goed blind leren typen hebben ze daar hun hele leven voordeel van. Bijvoorbeeld tijdens de uittreksels en werkstukken die ze op de lagere en middelbare school moeten maken en later in hun werk. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat kinderen die blind en met tien vingers kunnen typen vragen op de computer beter beantwoorden, omdat zij zich niet of veel minder hoeven te concentreren op het toetsenbord.

Dat is waarom wij typelessen aan kinderen geven. Wij maken gebruik van de methode van Gigakids. Deze methode is helemaal van deze tijd en combineert de voordelen van een interactieve online omgeving met klassikale lessen en persoonlijke aandacht. Meer informatie over deze methode staat op www.gigakids.nl.

De cursus zelf
De typecursus bestaat uit 12 lessen van ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een examen. Omdat de kinderen ook thuis moeten oefenen (gemiddeld 15 minuten per dag) hebben zij thuis een computer met internet nodig. Het samen leren typen in fysieke groepslessen werkt erg motiverend en zorgt ervoor dat de kinderen elkaar stimuleren om het huiswerk af te hebben. Daarnaast is er specifiek aandacht voor het aanleren van een goede werkhouding, dus met de juiste vingers typen, niet kijken en een goede zithouding.

Alle kinderen krijgen een eigen, persoonlijke inlogcode. Doordat er met een online methode wordt gewerkt, kunnen de vorderingen van de kinderen goed worden bijgehouden en kunnen zij zelf ook zien hoe snel ze typen en hoeveel fouten ze maken. In GigaKids staan veel verschillende teksten: moppen, verhalen, leuke weetjes, dus voor elk wat wils. De lessen worden extra leuk gemaakt met spelletjes en uitdagingen. Deze zijn afgestemd op het niveau wat de kinderen op dat moment beheersen. Zo kan na les 1 al een spel gespeeld worden met alleen de letters die tot dan toe zijn geleerd.

Groepsgrootte
De groep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Bij grote groepen kan de lengte van de lessen iets langer worden (tot 60 minuten) zodat voldoende aandacht aan elk kind kan worden besteed.

Voor wie
Kinderen van groep 7 en 8 hebben de ideale leeftijd om te leren typen, omdat ze nog weinig huiswerk hebben, maar afhankelijk van de ontwikkeling van het kind is de cursus ook prima geschikt voor jongere kinderen.

Examen
De cursus wordt afgesloten met een examen. Voor het diploma van GigaKids moet je blind typen met 10 vingers en minimaal 100 aanslagen per minuut halen en maximaal 2% fout. Op het diploma komt het aantal aanslagen per minuut dat is gehaald te staan. Daarna is het natuurlijk belangrijk om te blijven typen, zo bouwen de kinderen routine op en zal het tempo ook nog toenemen. Een officieel erkend typediploma bestaat in Nederland niet.

Prijs typecursus
De prijs van de typecursus bedraagt € 150,- incl. BTW per kind. Omdat dit een proefcursus betreft geven we eenmalig voor deze training een korting van € 51,- waardoor deze training nu € 99,- kost

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.